O nama

Dobrodošli na našu novu web stranicu na kojoj možete pronaći i kupiti naša najnovija izdanja!

Hrvatska sveučilišna naklada tvrtka je u vlasništvu najvećega hrvatskog sveučilišta - Sveučilišta u Zagrebu. Osnovana je 1992. godine odlukom Predsjedništva Zajednice sveučilišta s ciljem da bude zajednički nakladnički servis svih hrvatskih sveučilišta,  znanstvenih, obrazovnih i kulturnih institucija te pojedinaca u Republici Hrvatskoj.

Nastojanja da se objavljuje znanstveno-stručna literatura te nekomercijalna djela visoke vrijednosti, koja su temeljna za našu civilizaciju i kulturu, pružila su Hrvatskoj sveučilišnoj nakladi legitimaciju među nakladnicima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima, te je tvrtka postala omiljena nakladnička adresa sa golemom mrežom autora i vanjskih suradnika. U 29 godina rada tiskano je više stotina knjiga iz različitih područja (filozofija, sociologija, povijest, književnost, lingvistika, građevina, ekonomija, forenzika i dr.).

Nakladnička djelatnost prati i aktualna društvena i politička zbivanja. Nakladnički projekt Croatia in the war (1992.) na stanovit je način naslijedio projekt Svjedoci povijesti (1997) u kojem posredni ili neposredni sudionici svjedoče o zbivanjima vezanim s raspadom bivše Jugoslavije.

Među ostalim naslovima osobitu su pozornost u javnosti privukle knjige i autori: I. Rogić Tko je Zagreb, B. Perasović Urbana plemena, A. Šoljan Prošlo nesvršeno vrijeme, J. Laušić Sutoka, T. Maroević Klik, G. Sušac Jutarnja novost, I. Bošković Orjuna-Književnost i ideologija, Kulturni bestijarij i dr. koje su nagrađene prestižnim nagradama i državnim nagradama za znanost.

Poseban status ima biblioteka Forenzika u kojoj planiramo enciklopedijski pokriti područje forenzične znanosti.

U dosadašnjem radu Hrvatske sveučilišne naklade zalažemo se za napredak nakladničke djelatnosti koja bi, osim njegovanja i očuvanja hrvatske znanstvene i kulturne baštine, pred čitatelje donijela knjige svjetske kulture i znanosti s osobitim naglaskom na potrebe hrvatskih sveučilišta (znanstveno nastavna literatura).

U našoj nakladničkoj produkciji mnoga su izdanja koja su korisna i zanimljiva široj čitalačkoj publici, čime nastojimo popularizirati najnovije znanstvene spoznaje i dosege hrvatske akademske zajednice.

Hrvatska sveučilišna naklada d.o.o.

Sjedište: Ulica grada Vukovara 68, Zagreb
Sud registracije: Trgovački sud u Zagrebu
MBS: 3859703
OIB: 58597177555
Banka: Zagrebačka banka, Zagreb
IBAN: HR4723600001101346739
Odgovorna osoba: Anita Šikić, direktorica
Godina osnivanja: 1992.

Pošaljite upit

  • Kontakti
Hrvatska sveučilišna naklada -

Hrvatska sveučilišna naklada

Pošaljite upit

Tečaj €/kn: 7,53450

Knjiga (Kom: ) je dodana u košaricu.

Zatvori